Simulera produktionen med digitala tvillingar

Ansys digital twins Foto Rockwell Ansys digital twins Foto Rockwell

Rockwell Automation och Ansys meddelar att den förbättrade Studio 5000 Simulation Interface nu kan anslutas med Ansys digitala tvillingar, en sorts digitala kopior. Det skapar nya möjligheter för automations- och processingenjörer att använda simulering för att förbättra design, gruppering och prestanda av industriella verksamheter.

Studio 5000 Simulation Interface ansluter Rockwells industriella kontrollsystem med Ansys simulations- och modellverktyg som kan användas till mycket, bland annat för att förbättra systemdesign, leverans och prestanda. Man kan också beräkna livslängden av komponenter så att de kan ersättas innan de skapar oplanerat driftstopp som en del av en förutsägande underhållsstrategi. 

 

 

Ansys Twin Builder använder multifysik för att identifiera hur verkliga element såsom flödeshastighet, dragspänning och temperaturprofiler kan påverka prestationen och hälsan hos utrustningen. 

Med virtuell användarträning där den verkliga utrustningen inte behövs kan operatörer tränas inför ovanliga eller farliga situationer. Simuleringen kan bidra med ny och användbar kunskap under produktionen. Till exempel kan användare tillämpa tänk-om-situationer för att förstå påverkan som en förändring i processen har. De kan skapa virtuella sensorer för att uppskatta värden som annars är för dyra eller omöjliga att få idag, och de kan förutse effekter såsom misslyckanden som skadar företagets resultat. 

Studio 5000 Simulation Interface tillåter användare att ansluta en digital tvilling till antingen en efterliknad eller fysisk kontroll. Att ansluta en efterliknad kontroll kan hjälpa dem optimera produktion vid designstadiet, innan de har en fysisk kontroll eller utrustning. Att ansluta till en fysisk kontroll tillåter dem att skapa en digital tvilling som visar utrustningens drift och jämföra den med faktisk prestanda. 

www.rockwellautomation.com

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-10-07 10:50:09