Snabba ljusridåer aktar fingrarna

Akta fingrarna Foto Leuze Akta fingrarna Foto Leuze

Leuze utökar sitt sortiment med ELC 100 säkerhetsljusridåer.

Vid övervakning av säkerhetszoner uppfyller ELC 100 de väsentliga funktionerna, uppger tillverkaren i ett pressmeddelande.

Maskinbyggare och underhållsentreprenörer kan nu använda ny säkerhetsteknik från optisk övervakning av driftpunkter. ELC 100 kostar mindre än MLC 500-serien och lämpar sig för applikationer med en räckvidd på upp till sex meter.

Ljusridåer har nyckelfunktionen att övervaka operatörsplatser och åtkomstpunkter på maskiner eller i system. Upplösningen på 17 alternativt 30 millimeter gör det möjligt att på ett tillförlitligt sätt upptäcka fingrar och händer.

Skyddsfältet sträcker sig till skyddets kant så att inga döda zoner skapas under integreringen. Enheterna finns tillgängliga med skyddsfältlängder från 300 till 1500 millimeter. De är även särskilt motståndskraftiga mot stötar och vibrationer. 

 

Tack vare 4-polig anslutning och svivelfunktion är ELC 100 snabba att installera. En praktisk funktion är linjäriseringsdisplayen som är lättläst och kan användas för att snabbt placera enheterna i den optimala inriktningen. Enheterna kräver ingen konfiguration.

www.leuze.com

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-10-04 05:45:57