Fjärrmätning behöver inte vara svårt

 Foto Intab Foto Intab

Fjärrmätning är en smidig form av mätning. Ibland kan dock system för fjärrövervakning vara svåra att installera. Ibland behövs ett trådbundet nätverk eller wifi för att kommunicera.

Räckvidden mellan till exempel basenhet och sensorer kan också ställa till med problem.

Med Intabs GSM-loggers är detta inget problem utlovar Intab i ett pressmeddelande. Varje enhet mäter och skickar data direkt till företagets molntjänst. 

 

Att varje logger själv kommunicerar med webben gör att den inte kräver någon installation, det är bara att placera den där den ska mäta. Det gör det enkelt att byta mätplats. Kunden kan få larm om loggern slutar skicka, och den har dessutom internt minne, så inga mätdata förloras om datakommunikationen skulle ligga nere.

Loggern är batteridriven. Den laddas med medföljande nätadapter. Det går också att driva loggern med nätspänning. Molntjänsten Intab Cloud fungerar med alla företagets fjärrövervakande enheter.

De är därför enkla att kombinera på en och samma inloggning. I molntjänsten visas kurvor och larm och automatiska rapporter kan ställas in. Egna grafer och transformationer kan göras och mätdata exporteras ut till ett analysprogram, till exempel EasyView.

Intab fungerar som ett resurscentrum för mätteknik i branscher verksamma inom bland annat fastighet, industri, livsmedel.

intab.se

 

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-10-03 13:29:20