Trumpf har invigt en ny smart fabrik

Med Sorteringsguiden kan plåtdetaljer sorteras snabbt och enkelt med hjälp av artificiell intelligens. Foto: Trumfp Med Sorteringsguiden kan plåtdetaljer sorteras snabbt och enkelt med hjälp av artificiell intelligens. Foto: Trumfp

Trumpf har öppnat en smart fabrik vid huvudkontoret i Ditzingen. I fabriken vid huvudkontoret i Ditzingen har produktionsprocesser och maskiner kopplats samman, vilket ger en avgörande konkurrensfördel och möjliggör effektivitetsvinster på upp till 30 procent. Den nya anläggningen. Den nya anläggningen i Ditzingen i Baden Württemberg producerar plåtdetaljer till Trumpfs verktygsmaskiner. Fabriken är utformad som en helt uppkopplad tillverkningsmiljö och fungerar också som ett demonstrationscenter för kunder – en plats där man kan se hur effektiv plåttillverkning med verktygsmaskiner fungerar.


Trumpf ligger långt framme när det gäller industri 4.0 och digitaliseringen där termen smart fabrik ryms inom. Att till exempel koppla ihop produktionsprocesser och maskiner ger avgörande konkurrensfördelar för ett företag – särskilt då det är vanligt förekommande med minskande batchstorlekar, snabbare svarstider och allt mer komplexa delar. I Trumpfs smarta fabrik i Ditzingen är 30 maskiner sammankopplade och bidrar till att minska skrot och bearbetningstid samt öka effektiviteten. Fabriken är uppdelad i tre produktionshallar som täcker totalt 5 000 kvadratmeter. Tillsammans med Chicago i usa och Taicang i Kina har Ditzingen blivit den tredje platsen där Trumpf har en fullt sammankopplad produktionsanläggning. Trumpf har nu en smart fabrik i vart och ett av världens större regioner, vilket belyser företagets beslutsamhet att komma närmare sina kunder.
Alla funktioner
Anslutningsmöjligheterna i den nya smarta fabriken sträcker sig inte bara till skärning-, bockning- och svetsmaskiner, utan även till storskaliga lagersystem och automatisering.
Hela den anslutna tillverkningsmiljön hanteras från en kontrollcentral. Det är här som alla nyckeltal i produktionsprocessen samlas in i realtid – från initiala order till färdig produkt.
Medarbetarna i den nya smarta fabriken stöds av ett assistanssystem och med hjälp av Trumpfs programvara Trutops Fab kan de övervaka hela tillverkningsprocessen via en surfplatta, smartphone eller smart klocka. Fabriken uppfyller företagets in-house tillverkningskrav samt visar som ett demonstrationscenter för hela Europa, hur man kan öka effektiviteten i skärning, bockning, stansning och svetsning i en verklig produktionsmiljö. Företag i alla storlekar kan upptäcka nya lösningar för uppkopplad tillverkning. Små företag kan till exempel avsevärt öka sin effektivitet genom att välja ingångslösningar som en ai-baserad assistent för borttagning av detaljer.
Steg för steg
Trumpfs nya smarta fabrik är det perfekta exemplet på hur man kan koppla upp tillverkning steg för steg inom logistik och andra områden. Större företag med fler maskiner kan lära sig att sätta upp halvautonom tillverkning genom att studera integration av stansning, bockning, laserskärning och lagersystem.
Plåtbearbetning.

Trumpf är en av de ledande tillverkarna i världen av maskiner och utrustningar för plåtbearbetning. I produktsortimentet finns bland annat kantpressar, laserskär– och stansmaskiner samt kombinerade stans- och laserskärmaskiner. Sedan ett par år tillbaka tillverkar Trumpf även maskiner för additiv tillverkning.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-08-26 08:59:22