Transformerar koncernen till den digitala eran

Schneider Electric har lyckats erbjuda lika möjligheter för alla överallt, så att de anställda får möjlighet att utvecklas och hantera sitt liv och sitt arbete. Foto: Schneider Electric Schneider Electric har lyckats erbjuda lika möjligheter för alla överallt, så att de anställda får möjlighet att utvecklas och hantera sitt liv och sitt arbete. Foto: Schneider Electric

Jean-Pascal Tricoire, koncernchef och styrelseordförande för Schneider Electric, har utsetts till “Glassdoor Top CEO 2021” för sitt gedigna engagemang för att skapa en inkluderande medarbetarkultur som gynnar innovation och hållbarhet. Det globala rekryteringsbolaget Glassdoor delar årligen ut priset ”Employee Choice Award” till de bästa vd:arna i Nordamerika och delar av Europa. Vinnarna av Employees' Choice Award för 2021 Top CEO:s utses med hjälp av Glassdoors egen algoritm, som tar hänsyn till kvantitet, kvalitet och soliditet bland Glassdoor-godkända företagsrecensioner, som delades av anställda i Frankrike och Kanada mellan 2 maj 2020 och 1 maj 2021. Schneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire rankades på andra plats i Frankrike och åttonde plats i Kanada, baserat på anonym och frivillig feedback från anställda under det senaste året.

Globalt får han ett 97-procentigt godkännande från de anställda, vilket är 24 poäng högre än genomsnittet för vd:ar, enligt Glassdoor. Bland de 1,5 miljoner arbetsgivare som har granskats på Glassdoor är det genomsnittliga godkännandet för vd 73 procent.

– Fantastiska människor gör Schneider Electric till ett fantastiskt företag, säger Charise Le, Chief Human Resources Officer på Schneider Electric. Jag är glad att våra medarbetare känner att vi tillsammans har ett meningsfullt syfte som möjliggör framgång och hållbarhet för alla. Samtidigt har vi åtagit oss att erbjuda lika möjligheter för alla överallt, så att våra anställda får möjlighet att utvecklas och hantera sitt liv och sitt arbete. Sedan Jean-Pascal Tricoire blev CEO för Schneider Electric 2006 har hans ledarskap bidragit till att transformera företaget till en global koncern där verksamheten har gått från att sälja elektriska produkter till att bli leverantörer av digitala system. Tricoires åtagande för hållbarhet, som utgår från syftet att göra det möjligt för alla att utnyttja vår energi och våra resurser på bästa sätt, ledde till att Schneider Electric rankades som världens mest hållbara företag 2021 av Corporate Knights.
Tidigare i år förlängdes Tricoires mandat i fn:s Global Compact Board med ytterligare tre år, samtidigt som han avslutar sin femåriga period som en av tio företagare i fn:s #He For She Impact Champions. Under de senaste sex åren har han lett företaget genom tre åtaganden för att främja jämställdhet mellan kvinnor och män, bland annat genom att införa lika lön för lika arbete för 99,6 procent av medarbetarna globalt, vilket är högre än det ursprungliga målet på 95 procent.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-08-24 06:43:57