ABB förvärvar Asti Mobile Robotics Group för att tillföra mobila robotar till sina lösningar

Den 19 juli förvärvade ABB Asti Mobile Robotics Group, verksamt inom den snabbt växande marknaden för AMR (Autonomous Mobile Robot) med en bred portfölj av fordon och programvara, meddelar ABB.
Asti, med huvudkontor i Burgos i Spanien, grundades 1982 och har över 300 anställda i Spanien, Frankrike och Tyskland. Majoritetsägare är Veronica Pascual Boé, som även är VD. Astis kundbas finns inom fordonsindustri, logistik, livsmedel samt läkemedel i 20 länder. Sedan 2015 har företaget haft en tillväxt på nära 30 procent årligen. Förväret ska avslutas under sommaren.

Parterna har enats om att inte lämna ut några detaljer angående köpeskillingen, skriver ABB i presskommunikén.
AMR-verksamheten kommer att ha sitt huvudkontor i Burgos i Spanien och ledas av Veronica Pascual Boé. Ett nytt AMR-nav i Asien, som inkluderar en fullständig värdekedja och tillverkning, kommer att öppna vid ABB Robotics fabrik i Shanghai, uppger ABB.
Astis AMR-portfölj inkluderar bland annat autonoma bogserfordon, ”varor-till-person”-lösningar och pallastare samt ett omfattande utbud av programvara, allt från fordonsnavigering och kontroll, flotta- och orderhantering till molnbaserade spårbarhetssystem.
Dessa kommer att integreras med ABB:s portfölj av robotar, maskinautomation, modulära lösningar och utbud av programvara, inklusive Robotstudio abb Robotics simulerings- och programmeringsverktyg, vilket skapar en unik och omfattande automatiseringsportfölj för ABB:s kunder. –Detta tillför oss hittills ouppnådd grad av flexibilitet, säger Sami Atiya, affärsområdeschef för ABB Robotics & Discrete Automation.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-08-19 09:37:59