Eplan underlättar sökning av teknikdata

Eplan lanserar en ny Data Portal, med ett nytt användargränssnitt och förbättrade sökalgoritmer, för att det ska bli enklare och snabbare att söka teknikdata. Utökade sökparametrar innebär att användare snabbt kan hitta exakt de komponenter de letar efter. Eplan Data Portal kommer att vara exklusivt tillgängligt för användning i molnmiljön Eplan ePulse. Plattformens uppdaterade användargränssnitt erbjuder många förbättringar.

Ökad systemprestanda säkerställer också högre hastighet vid val av komponenter. En annan ny funktion är integrationen av Lenzes produktkonfigurator. Individualiserade lösningar baserade på konfiguratorer kan genereras intuitivt - vilket framgår av Lenzeproduktkonfiguratorn.
Bernd Spiegel, Lenze Director för Team Processes and Data, förklarar: – Den direkta integrationen av vår produktkonfigurator i den nya Eplan-plattformen gör att kunderna snabbt kan hitta den produkt de behöver. Det finns inget behov av att söka efter enheter i omfattande listor, och kunder får de enheter som matchar deras krav. Detta samarbete ger också fördelar för Lenze som tillverkare av många produkter och varianter. Att underhålla data för konfiguratorn i Eplan Electric P8 är mycket lättare för oss än att göra det för alla varianter av en produktserie.

Tillgänglit i portalen
Cirka tre miljoner datauppsättningar är tillgängliga på portalen. Ytterligare tillverkares konfiguratorer, inklusive Endress+Hauser, Bosch Rexroth och Rittal, fungerar alla på samma sätt. Detta gör varje tillverkares portfölj lättillgänglig för konstruktörer. Att välja enheter och skaffa data av hög kvalitet är enkelt och intuitivt. Uppgifterna är uppdaterade och kan överföras direkt till projekt.

Eplan

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-08-12 14:13:37