En ny programvara för palletering från Kuka

Kukas nya programvara för palletering innebär ett stor förenkling för både slutkunder och integratörer. Foto: Kuka Kukas nya programvara för palletering innebär ett stor förenkling för både slutkunder och integratörer. Foto: Kuka

Kuka har utvecklat en ny programvara för palletering Pallettech. – Pallettech är något av slutkundens bästa vän. Utan några kunskaper i robotprogrammering går det enkelt att definiera hur palleteringar ska ske.
 Den är helt och hållet användaranpassad på samma sätt som hemdatorer och andra vanliga applikationer i vardagen, säger Micael Amandusson, channel manager på Kuka.

Den fungerar också ihop med i princip hela Kuka:s robotprogram.  De enda undantagen är våra kollaborativa robotar, plus Scara och Delta-robotarna.
 Kuka Pallettech ersätter helt och hållet den äldre mjukvaran Kuka Flexpal, men är avsevärt enklare att använda. Även för våra systemintegratörer blir det enklare och snabbare att skapa avancerade och konkurrenskraftiga palleteringslösningar, säger han. 
För även om själva robotprogrammet genereras automatiskt av Pallettech, så finns det entry-points i programmet där integratören kan göra anpassningar och tillägg.

KUKA Nordic

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-08-12 10:49:02