Leuze utökar sitt utbud av säkerhetsprodukter

LBK säkerhetsradarsystem möjliggör pålitlig 3D-områdesövervakning i tuffa miljöer. Foto: Leuze LBK säkerhetsradarsystem möjliggör pålitlig 3D-områdesövervakning i tuffa miljöer. Foto: Leuze

Säkerhet har högsta prioritet i industriella miljöer. Leuze har en ny säkerhetslösning för användning inom detta område: LBK säkerhetsradarsystem - en 3D-lösning för användning i miljöer med smuts, svetsgnistor, sågspån, rök eller fukt. Systemet skyddar riskzoner för maskiner och system - även i tuffa miljöer. "Den stora fördelen med LBK säkerhetsradarsystem är att det är motståndskraftigt mot miljöpåverkan och ändå är mycket känsligt och pålitligt samt upptäcker rörelser", säger Jörg Packeiser, marknadschef för Säkerhet på Leuze. "Dessutom övervakar LBK-radartekniken ett tredimensionellt utrymme och inte bara en tvådimensionell yta."

Sensorer som registrerar rörelser

LBK radarsystem svarar på rörelser och genererar en stoppsignal så snart en person kommer in i det övervakade området. Sensor People skyddar därmed såväl anställda som driftprocesser. Detta beror på att 3D-lösningen avbryter driftsprocesser endast om någon faktiskt förblir i riskzonen. Systemet undviker därmed onödiga avstängningar och ökar samtidigt tillgängligheten till maskinen eller systemet. Så snart alla personer har lämnat riskzonen kan maskinerna sätta igång igen. Radartekniken kan på ett pålitligt sätt skilja mellan människor och statiska objekt, eftersom den även upptäcker stillastående personer lokaliserade i det skyddade området. Statiska objekt, såsom pallar eller materialbehållare, kan lämnas i det skyddade området utan problem. De leder inte till ett systemavbrott.

Leuze

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-07-30 11:08:06