Troax förvärvar Quick-Guard system

Staketsystem Quick-Guard. Foto: ABB Staketsystem Quick-Guard. Foto: ABB

Troax förvärvar abb:s Quick-Guard system, rapporterar Troax i en kommuniké. – Jag är glad att kunna meddela att vi har signerat ett avtal gällande förvärv av ABB:s Quick-Guard system, säger Thomas Widstrand, vd och koncernchef för Troax Group. Kombinationen av Troax lösning och Quick-Guard ger oss möjligheten att erbjuda en mer komplett lösning till kunder som är i behov av båda systemens fördelar.


– Förvärvet kommer att finansieras med Troax befintliga likvida medel. Transaktionen signerades den 30:e april och förväntas avslutas den första juli. Troax och abb kommer att jobba tätt tillsammans för att säkerställa en så smidigt övergång som möjligt, säger Thomas Widstrand.
abb förvärvade systemet i samband med uppköpet av det svenska säkerhesföretaget Jokab Safety, ett företag som har levererat allt från individuella säkerhetskomponenter till komplett installerade skyddssystem för hela produktionslinjer.
För industrin
Quick-Guard staketsystem är utvecklat för olika miljöer och för att kunna anpassas efter kundens behov. Det är utformat för att exempelvis stoppa maskindelar och material som vid en felfunktion kan slungas mot staketet. Systemet finns i två olika varianter. Quick- Guard standard och Quick-Guard Express som kan kombineras med varandra.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-05-24 07:21:53