Arla investerar 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje

Arla bygger ut i Linköping. Foto: Arla Arla bygger ut i Linköping. Foto: Arla

Arla investerar 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för bägare på mejeriet i Linköping, rapporterar Arla. Investeringen görs för att framtidssäkra produktionen av créme fraiche och gräddfil, samtidigt som man skapar större leveranssäkerhet, högre effektivitet och produktionsvolymer.


På mejeriet i Linköping hanteras ungefär 220 miljoner kilo mjölk varje år. För att öka leveranssäkerheten och effektiviteten investerar Arla 52 miljoner kronor i en ny förpackningslinje för bägare. Den nya förpackningslinjen har ett modernare styrsystem, är smidigare för personalen att hantera och möjliggör användandet av hållbara förpackningslösningar.
Installationen av den nya förpackningslinjen påbörjas under våren 2021 och beräknas vara färdig i juni 2022. Under en övergångsperiod kommer de två befintliga packlinjerna att vara i drift för att säkerställa en smidig övergång och att produktionen fortsätter som vanligt. Därefter kommer en av de gamla förpackningslinjerna för bägare att tas bort.
– De två nuvarande förpackningslinjerna har vi haft sedan 1998, det är dags att förnya sig. Den nya förpackningslinjen är inte bara dubbelt så effektiv som de nuvarande två, den kommer även att bättre klara av omställningar i framtiden, öka leveranssäkerheten, och vara mer lättarbetad för personalen, säger Mathias Carlsson, mejerichef i Linköping.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-05-20 07:09:05