Rittal och Stulz i avtal om partnerskap

Prof. Friedhelm Loh och Jürgen Stulz (från vänster). Rittal och Stulz har meddelat sitt globala partnerskap för att tillhandahålla skräddarsydd datacenterinfrastruktur, rådgivning, support och tjänster.  Foto: Rittal Prof. Friedhelm Loh och Jürgen Stulz (från vänster). Rittal och Stulz har meddelat sitt globala partnerskap för att tillhandahålla skräddarsydd datacenterinfrastruktur, rådgivning, support och tjänster. Foto: Rittal

Leverantören av industriella kapslingar och IT-infrastruktur, det tyska företaget Rittal, har ingått ett globalt partnerskap med Stulz, specialisten för datacentrets kylsystem, rapporterar Rittal. Tillsammans kommer de att bli bättre rustade för att erbjuda kunderna helhetsanpassade lösningar. Rittals breda produktportfölj kommer nu att kombineras med kraftfulla vätskebaserade kylaggregat med slutna kretsar, frikylningsprodukter, sidokylare och inomhuskylaggregat från Stulz.

Rittals bidrag inkluderar IT-kapslingar, IT-kylenheter och IT-strömförsörjningslösningar samt programvara för datacenterhantering och IT-systemövervakning.
Efterfrågan på lösningar för ett enda datacenter växer. IT-industrin utvecklas snabbt med ny teknik och applikationer som 5G, maskininlärning och digitala tvillingar, i kombination med den växande användningen av videokonferenser och e-handel. Följaktligen måste företag uppgradera och utöka sin IT-infrastruktur i en ständigt ökande takt.
– Rittal och Stulz är båda familjeföretag med ett engagemang för innovation och kundcentrering, säger professor Friedhelm Loh, ägare och vd för Friedhelm Loh Group. Tillsammans kan vi erbjuda våra kunder en ännu större portfölj med flexibla, heltäckande datacenterlösningar.
Rittal grundades 1961 och är det största företaget i den ägardrivna Friedhelm Loh-gruppen. Friedhelm Loh-koncernen är aktiv över hela världen med 12 produktionsanläggningar och 96 internationella dotterbolag. Den har cirka 12 100 anställda och omsatte 2,6 miljarder euro budgetåret 2019.

Rittal

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-04-26 10:00:56