Omron lanserar ny generation av i4l Scara-robotserien

Omrons i4L Scara höjer nivån för användare i lättare tillämpningar ­med kraftfull prestanda till konkurrenskraftigt pris. Foto: Omron Omrons i4L Scara höjer nivån för användare i lättare tillämpningar ­med kraftfull prestanda till konkurrenskraftigt pris. Foto: Omron

Omron lanserar nästa generation av i4L Scara-robotserien, rapporterar Omron i en kommuniké.
Omrons nya i4L Scara är en kompakt robot med kraftfull prestanda till lägsta möjliga kostnad. i4L levererar kvalitet och skalbarhet, funktioner för förebyggande underhåll och integreringsflexibilitet. Tack vare sin kompakta utformning och utrymmessnåla format är den enkel att installera och kan monteras på bord eller vägg utan behov av extra maskinvara eller fästen.


Digital montering
Den kompakta utformningen och flexibla programmeringen gör i4L idealisk för en mängd olika robottillämpningar, bland andra digital montering.
i4L är enkel att integrera med unik Ethernet-anslutning i basenheten och har maximal drifttid tack vare interaktiva underhållslarm och en RGB-lampa.
Problem diagnostiseras snabbare och effektivare med hjälp av en statuslampa, vilket maximerar värdet i alla steg av produktens livscykel. Den är idealisk för repetitiva och snabba processer och finns i tre alternativ för arbetsyta med en räckvidd på 350, 450 eller 550 mm.
– Omron har investerat stora resurser i att hjälpa kunder att förverkliga en avancerad och flexibel tillverkningsmiljö med vår robotteknik, säger Motohiro Yamanishi, Senior General Manager för projektet Robotics Business Development på Omrons Industrial Automation.
– Den nya i4L Scara-roboten är central i att kunna utveckla det arbetet ytterligare, genom att den ger kunden konkurrenskraftiga prestanda och tillförlitlighet till ett överkomligt pris. Med i4L Scara automatiseras säkra materialtransporter. Det är ett område som snabbt förbättras med hjälp av industrirobotar världen över. En metod som inte bara kan tillgodose utmaningar med bristande arbetskraft, utan också kan begränsa risker i samband med den globala spridningen av coronaviruset, säger Motohiro Yamanishi.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-03-29 07:47:15