Atlas Copco ökar uthyrning av ångpannor

Atlas Copco  hyr ut tillfälliga lösningar för tryckluft, el, ånga och kväve i tillfälliga ånglösningar för både planerade projekt och nödsituationer. Foto: Atlas Copco Atlas Copco hyr ut tillfälliga lösningar för tryckluft, el, ånga och kväve i tillfälliga ånglösningar för både planerade projekt och nödsituationer. Foto: Atlas Copco

Atlas Copco investerar i ånga och expanderar hyresflottan, rapporterar Atlas Copco i en kommuniké.
Under förra året investerade Atlas Copco Rental i flera nya ångpannor och tillbehör för leverans under 2021. Atlas Copco Specialty Rental är en division i affärsområdet Atlas Copco Power Technique.
Divisionen har huvudkontoret i Belgien och betjänar kunder i olika branscher i hela världen genom att hyra ut tillfälliga lösningar för tryckluft, el, ånga och kväve i tillfälliga ånglösningar för både planerade projekt och nödsituationer. De speciella uthyrningstjänsterna omfattar flera produktgrupper.


Specialist
För två år sedan förvärvade Atlas Copco bolaget Location Thermique Service (LTS), en fransk specialist på uthyrning av ångpannor. LTS blev en del av divisionen Atlas Copco Specialty Rental och med detta förvärv kan Atlas Copco Rental utöka sina lösningar för både ånga, tryckluft och och kväve.
Tillfällig ånga
Ångpannor är energieffektiva och designade för hyresanvändning, poängterar Atlas Copco. De är enkla att transportera och installera. I hyresflottan finns för närvarande ångpannor med kapacitet från 1,3 ton per timme upp till 16 ton per timme med ett brett utbud av olika tillbehör.
Utbyggnaden av flottan var ett beslut baserat på ökad efterfrågan och på ambitionen att hålla jämna steg med servicekvaliteten. Ångpannornas visuella utseende kommer att uppdateras men investeringen inkluderar inte nya modeller eller andra tekniska förändringar av pannorna.
Atlas Copco är mest kända genom sina produktionslösningar som kompressorer, vakuumlösningar och tryckluftsbehandlingssystem, byggmaskiner och gruvutrustning samt elverktyg och monteringssystem.
Produktutveckling
Atlas Copcos produktutveckling syftar på utveckling av produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget som grundades redan 1873 har sitt huvudkontor i Stockholm och är idag verksamt i mer än 180 länder. År 2019 hade man mer än 39 000 anställda och omsatte cirka 100 miljarder kronor.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-03-22 13:10:41