Ny portfölj av Ethernet-switchar av industriell kvalitet med långvarig tillgänglighet

Kontron Kontron

Kontron, utökar sin produktlinje Industrial Switch med ytterligare högpresterande och kostnadseffektiva modeller av KSwitch-familjen för Fast- och Gigabit-Ethernet . De första 23 KSwitch-varianterna kommer att finnas tillgängliga före slutet av Q1 / 2021, med ytterligare varianter som kommer att läggas till under hela året. Moderna högpresterande chips, automatiseringslösningar, 5G-anslutning och sist men inte minst industriella switchar är viktiga byggstenar för framgångsrika Industry 4.0- och IoT-applikationer. Kontrons nya KSwitch-modeller är lämpliga för snabb- och Gigabit-nätverk upp till 10G och har utvecklats speciellt för användning i industriella miljöer. Förutom en kompakt design erbjuder omkopplarna möjligheten att enkelt ansluta maskiner, styrenheter och andra komponenter baserat på industristandarder.

Alla omkopplare kan kombineras flexibelt med varandra, vilket gör det enklare att skapa en framtidsorienterad IT-miljö. Tack vare designen med en chip fungerar omkopplarna pålitligt och med hög prestanda samtidigt som de minskar strömförbrukningen. Ytterligare kostnadsbesparingar är resultatet av användning av standardiserade RJ45 och valfria SFP-kortplatser (liten formfaktor pluggbar). SFP finns som modulära, optiska eller elektriska sändtagare för fiberoptik eller "direktkopplande koppar" och kan användas flexibelt och skalbart beroende på applikation. Den kompakta konstruktionen minskar utrymmesbehovet i kontrollskåpet eller industrikuggen med upp till 35%.

Strömställarna har ett metallhölje av hög kvalitet, som förutbestämmer dem för användning i tuffa miljöer. De kan användas vid temperaturer från -40 till + 75 ° C eller från -10 till + 60 ° C som standard, och de flesta produkter stöder också ett utökat matningsspänningsområde från 12 till 58 V DC. Tack vare den robusta strömförsörjningen och den elektriska immuniteten på varje port på upp till 2KV Surge fungerar omkopplarna säkert och tillförlitligt även i tuffa produktionsmiljöer med starka magnetfält eller instabil strömkälla.

Strömställarna stöder delvis Power Over Ethernet (PoE / PoE +, Ultra PoE) eller kan drivas som en driven enhet. Implementerade hanteringsfunktioner möjliggör bland annat att skapa virtuella lokala nätverk (VLAN) för att strukturera nätverk i industriella miljöer och att separera dem av säkerhetsskäl.

Alla modeller kan köpas från Kontrons partner Rutronik24 online-butik från mars 2021.

KONTRON

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-03-01 14:55:45