Prevas ingår samarbete med norska Nebb Engineering

Prevas satsar på sin växande verksamhet i Norge inom lösningar för produktionsoptimering (Mikon) och underhållsstyrning (Infor Eam), rapporterar Prevas i en kommuniké. För att kunna erbjuda flera olika lösningar inleder Prevas ett samarbete med Wonderware-partnern Nebb Engineering. Nebb är en erkänd norsk leverantör av styrsystem och digitala lösningar och levererar automation, elteknik, mekatronik, undervattensprodukter (frekvensomformare och styrmoduler), IIoT och programvaruutveckling. Företaget erbjuder studier och ingenjörstjänster, bland annat kompletta automationslösningar och arbetar från sensor till slutanvändare.
Samarbetet innebär att Prevas lämnar över ansvaret för Wonderware-kunderna i Norge till Nebb och att Nebb övertar en av Norges mest erfarna Wonderware-resurser från Prevas.


–Prevas i Norge har på senare tid upplevt en tillväxt, främst när det gäller lösningarna Mikon och Infor Eam, säger Einar Alexander Andersen, vd för Prevas i Norge. Samtidigt har Wonderware blivit en mindre del av verksamheten. Vi är glada över att ha hittat en partner med kompletterande lösningar och kompetens för våra Wonderware-kunder framöver.
– Vi ser också en stor potential i övriga lösningar och kompetenser som finns hos Nebb. Vi tror att det kommer att ge nya gemensamma möjligheter i form av integreringar och nya lösningar för kunderna.
– Vi på Nebb är glada över att kunna stärka vårt Wonderware-team, säger Alexander Risøy, vd för norska Nebb Engineering. Vi har i dag en av de största Wonderware-miljöerna i Norge med drygt tio ingenjörer som jobbar med System Platform och förvaltar flera av de största Wonderware-installationerna.
– Andra områden är el och drift, programvaruutveckling (.Net, Azure/aws och mobilt) samt Industrial Internet of Things (IIoT).
Mikon är en programvarulösning som utvecklats av Prevas och som används av flera kunder inom olje- och gasindustrin men också inom landbaserad industri. Det är ett flexibelt industriellt informationssystem som används för Laboratory Information Management System, spårning, utsläppskontroll, Overall Equipment Effectiveness och allmän produktionsuppföljning.
Infor Eam är ett av världens mest utbredda service- och underhållssystem som levererats till tusentals kunder i Norden av Prevas.

PREVAS 

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-02-22 13:29:48