Kuka Nordic och LKN startar samarbete

Kuka Nordic startar samarbete med lkn Industriautomation som levererar automatiserade produktionssystem till fordonsindustrin, rapporterar Kuka. Göteborgsbaserade lkn är det senast tillkomna bolaget i Kuka:s nätverk av systempartners.
–LKN har varit verksamt i 35 år och håller till i Askim, utanför Göteborg och har 16 anställda. Kunderna finns sedan många år främst inom fordonsindustrin samt inom tillverkningsindustrin.
De skräddarsyr automationslösningar åt sina kunder, säger Lars Cardemar, Area Sales Manager på Kuka Nordic.
–Kuka har ett mycket bra produktsortiment och bra service och för oss innebär samarbetet att vi får tillgång till ytterligare ett välrenommerat robotmärke.Tillsammans kan vi lösa kundbehov på ett kostnadseffektivt och säkert sätt samtidigt som vi kan erbjuda kompetensutveckling åt våra anställda, säger Fredrik Boberg, vd på LKN Industriautomation.


– Vårt samarbete kommer att innebära en breddad kundbas och applikationsbredd och support kommer att ge våra kunder attraktiva lösningar, säger Lars Cardemar och Fredrik Boberg.
LKN tillför robotprogrammering, simuleringar och inte minst försäljning av projekt, konstaterar Lars Cardemar.
LKN Industriautomation är en svensk leverantör av automatiserade produktionssystem och lösningar, historiskt mest inom så kalllat Body In White.
Kukas omsättning ligger på 32 miljarder kronor och bolaget har uppemot 14 200 anställda. LKN Industriautomation levererar ett brett sortimet av robotar och celler till helautomatiserade system och arbetar på marknader som exempelvis fordonsindustrin, elektronik, allmän industri, konsumentvaror, e-handel, detaljhandel och sjukvård.

KUKA Nordic LKN Industriautomation

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-02-12 08:29:58