Köpte bryggeriteknik för att kunna koncentrera öl

Alfa Laval, verksamt inom området värmeöverföring, separering och flödeshantering meddelar i en kommuniké att de har förvärvat det amerikanska företaget Sandymount verksamt inom teknologi för dryckestillverkning. Sandymount har bland annat tagit fram en unik och patenterad teknik för att koncentrera öl.
Tekniken, i kombination med Alfa Lavals produktsortiment, öppnar intressanta affärsmöjligheter, konstaterar Alfa Laval i komunikén. Sandymounts patenterade membranteknik, Revos tillsammans med Alfa Lavals lösningar för ölproduktion, kommer att göra det möjligt för ölproducenter att leverera högkvalitativ öl i koncentrerad form. Syftet är att effektivisera logistiken eftersom öl forfarande är en av få produkter som distribueras som ”mestadels vatten” från producent till konsument, understryker Alfa Laval.


– Denna nya teknik är ett värdefullt komplement till våra bryggerilösningar som gör det möjligt för oss att leverera processer för koncentrerad öl av hög kvalitet, säger Nish Patel, chef för Livsmedel- och vattendivisionen. Det blir möjligt att skapa en mer hållbar distributionskedja i framtiden.
Det nyförvärvade bolaget med dess grundare och anställda kommer att integreras i affärsenheten Food Systems inom Livsmedel- och vattendivisionen.

ALFA LAVAL

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-01-29 08:11:32