Dahl och Netmore smartare inom flödesmätning

Dahl, en av Sveriges största handelsbolag inom vvs och va, storsatsar på digitalisering och tar nu steget mot IoT, Internet of Things, rapporterar Dahl.
Satsningen görs i samarbete med företaget Netmore, en etablerad operatör inom området. Man inleder med nya vattenmätare, en produkt som fått ökat intresse bland annat hos kommuner, konsaterar Dahl.
– Vår bransch och dess produkter blir allt smartare, bland annat inom kommunikationslösningar. Eftersom Dahl är en helhetsleverantör är det självklart för oss att erbjuda kompletta lösningar och system, säger Magnus Johansson, projektledningschef för Dahl mark och VA.


– Tillsammans med Netmore har vi nu en väl fungerande lösning för olika typer av mätare och sensorer samt flera stora projekt på gång.
Netmore baserar sin lösning på radiotekniken Lora wan och har i dag över 60 uppkopplade kommuner. Genom detta samarbete kommer Dahl att kunna tillhandahålla digitala, uppkopplade va-tjänster till sina kunder.
– Det är en fantastisk möjlighet att få samarbeta med Dahl och jag är mycket glad för att Dahl valt oss som partner. Vi har redan etablerat Lorra wan-nät i över 60 kommuner och vi räknar med att fördubbla antalet kommuner före årsskiftet, säger Fredrik Skoglund, Head of Connected City på Netmore.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-11-13 12:46:41