Leuzes nya internationella distributionscenter

 Foto: Leuze Foto: Leuze

För ett år sedan sattes det första spadtaget för Leuzes nya internationella distributionscenter i Unterlenningen, nära företagets huvudkontor i Owen-Teck. Det nya centret kom igång i slutet av juli. Nu förses Leuzes dotterbolag samt nationella och internationella kunder från den nya anläggningen i Unterlenningen, rapporterar Leuze.
– Ett nytt distributionscenter var nödvändigt eftersom vi har växt de senaste åren och ökat globt, konstaterar Leuzes vd Ulrich Balbach. Coronaviruspandemin har aktualiserat kraven på fungerande logistik ännu mer, understryker han.
Centret är 4 000 kvadratmeter stort och omfattar för närvarande 40 000 containerutrymmen. Leuze har redan reserverat för en expansion och börjat planera för den fortsatta utvecklingen. Sedan slutet av juli förses alla nationella och internationella Leuze-kunder och dotterbolag från Unterlenningen.


– Leuzes experter inom området sensorer har samlat djupgående och specifika tillämpningskunskaper inom intralogistik under många decennier. Denna kompetens kan nu användas i olika tillämpningar varav en sådan är intralogistik. Naturligtvis använder vårt nya Leuze-distributionscenter ett brett utbud av våra egna sensorer för många olika uppgifter. Centret är ett utmärkt showroom för vår expertis inom intralogistik, betonar Ibrahim Zuva, direktör för affärsområdet Logistics som har varit ansvarig för hela projektet.
Låga koldioxidutsläpp
–Vi har som mål att hålla koldioxidutsläppen så låga som möjligt, därför utvecklade vi ett unikt energikoncept för centret som uppfyller KfW55-standarden. Förutom led-belysning inkluderas även ett solcellssystem som kan producera elkraft. Därför kan vi täcka hela energibehovet under sommarmånaderna.
Med mer än 50 års erfarenhet inom området sensorteknik har Leuze electronic blivit ett specialistföretag inom branschen. Kunderna finns i huvudsak inom förpacknings- och livsmedelsindustri, lager-automatisering, fordonsindus-tri, maskintillverkning samt labbautomation. Produktprogrammet omfattas av sensorer för att känna av objekts närvaro eller att mäta avstånd till objektet, alternativt identifiera objekt via RFID-teknik eller streckkoder. Två av de mest växande produktområdena är bildbearbetning (vision) samt produkter och tjänster för personsäkerhet vid maskiner. Leuze electronic grundades 1963 nära Stuttgart i Tyskland där huvudkontoret ligger än idag. Företaget har över 1 200 medarbetare, på 24 platser i världen.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-11-11 15:35:25