Chef för automation på Ravema

Kristin Alexandersson Rohdin har arbetat med automation och verktygsmaskiner i över 15 år.  Foto: Ravema Kristin Alexandersson Rohdin har arbetat med automation och verktygsmaskiner i över 15 år. Foto: Ravema

I pandemitider är det viktigt att finna nya effektiva lösningar och satsa på framtiden, det menar Ravema som förstärker med ny kompetens inom automation. Kristin Alexandersson Rohdin är sedan 1:a juni försäljningschef för affärsområdet Automation på Ravema, rapporterar Verkstadstidningen i sitt nyutkomna nyhetsbrev. Kristin Alexandersson Rohdins uppgift blir att hålla ihop Ravemas arbete kring automation. Hon kommer att främja affärsutvecklingen och vidareutveckla Ravemas utbud samt bidra med gedigen kompetens inom automation.      – Det enda vi kan vara säkra på är att graden av automation bara kommer att öka framöver och vi tror att det är en nödvändighet för den nordiska industrin för att bibehålla och stärka sin konkurrenskraft, säger Kristin Alexandersson Rohdin.

Kristin kommer närmast från AH Automation i Kungshamn. Före det var hon anställd under många år på Edströms Maskin i Jönköping där hon arbetade som säljare och försäljningschef.

Kristin Alexandersson Rohdin, som har en högskoleutbildning i industriellt ledarskap från Högskolan i Skövde, har arbetat med automation och verktygsmaskiner i över 15 år.

Kristins gedigna bakgrund från verktygsmaskiner i kombination med automation ser Ravema som en perfekt kombination som kommer att komplettera företagets affärsområde Automation på ett mycket bra sätt. Ravema har genom åren tagit fram automationslösningar tillsammans med sina partners. Företaget vill stärka och utveckla samarbetet med sina partners och det blir en viktig del i Kristins tjänst. Ravema har i år en ny agentur för autonoma robotar, MiR. Kristin Alexandersson Rohdin ansvarar för marknadsföring och försäljning av MiR som det finns ett stort intresse för ute i industrin. Ravema har i dagsläget tre MiR-robotar i teknikcentret i Värnamo. Demonstrationer av MiR-robotar kan utföras både i teknikcentret som ute hos kunder.

–Robotarna är så pass lätta att anpassa och installera så vi tar gärna med dem ut för att demonstrera dem på plats hos företagen, på så sätt får vi lättare att prata om fördelarna och anpassningsbarheten i respektive företags verksamhet, säger Kristin Alexandersson Rohdin.

Kristin bor med sin familj i Torslanda. På vardagarna är det Ravema och automationslösningar som gäller för henne, på fritiden lockar bland annat båtlivet, renoveringar och skidåkning.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-10-01 07:00:15