Robotautomation för hålmontering

Mattias Andersson' Foto: MTEK Mattias Andersson' Foto: MTEK

MTEK lanserar Mcell Insertion för ökad prestanda och reducerad kostnad genom robotautomation inom området hålmontering.
Mcell Insertion är en flexibel, adaptiv, mjukvarudefinierad robotlösning för hålmontering av elektroniska komponenter hos tillverkare av elektronikprodukter. Mcell har levererats till världsledande kontraktstillverkare i fullskalig produktionsmiljö och förbättrar kvaliteten i produktionen samtidigt som personalkostnader har reducerat med mer än 70 procent, vilket givit en snabb avkastning på investeringen.
Tekniken innebär ett mindre beroende av personal tackvare den automatiserade monteringslösningen som möjliggör likvärdig produktionskostnad, en standardiserad kvalitet och möjlighet för tillverkare att snabbt flytta produktion närmare kunden.


MTEK:s vd Mattias Andersson förklarar: ”Vårt mål är att förenkla vägen till den smarta fabriken genom att skapa digitala byggstenar som snabbt kan installeras och som levererar en riktig avkastning på investeringen. Den första Mcell modulen tillhandahåller ett värde direkt från start, löser ett specifikt problem hos tillverkande bolag och kräver ingen programmering”.
Mcell Insertion använder ABB:s Yumi kollaborativa robotar, lågkostnads feeders, ingen programmering och kan installeras och konfigureras på distans, vilket är optimalt i dessa tider av social distansering och reseförbud. Resultatet är högre kvalitet och mindre variation, lägre kostnad per montering samt snabbare ställtid mellan produkter.
Mcell använder Mbrain, MTEK:s fabriksintelligenssystem för att leverera zero-touchprogrammering samt nytänkande presentation av lösningens prestanda.
MTEK

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-09-21 09:38:09