Dacke Industri förvärvar mätföretaget Dynalyse

Dacke Industri förvärvar samtliga aktier i Dynalyse, meddelar Dacke Industri i en kommuniké. Detta ger Dacke Industri tillgång till produktkvalitetsmätningar i processlinjer.
–Dynalyse har byggt upp en stark och global kundbas och genom egna produkter och samarbetspartners har bolaget sedan 25 år tillbaka sålt ett stort antal system, säger Lars Fredin, vd och koncernchef på Dacke Industri.


–Nu ökar möjligheterna ännu mer för Dynalyse att ta fram nya innovativa mätsystem, säger Mikael Perstorper, vd på Dynalyse.
Dynalyse säljer idag flera typer av mätsystem, med kunder i 12 länder som hanteras både via direktförsäljning och via partners. Företaget har 6 anställda i Partille utanför Göteborg, som utvecklar, tillverkar och säljer innovativa mättekniska system till processindustrier. Dynalyse startade 1995 som ett groddföretag, avknoppat från Chalmers Universitet med en revolutionerande lösning för kvalitetssortering av konstruktionsvirke genom vibrationsmätning. Denna teknik är nu dominerande i sågverksindustrin för hållfasthetssortering.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-09-01 08:18:56