Ny konfigurator från Elektroautomatik

Mattias Hallin och Jonas Kjellberg visar Automationsbyggaren. Foto: Elektroautomatik Mattias Hallin och Jonas Kjellberg visar Automationsbyggaren. Foto: Elektroautomatik

Elektroautomatik lanserar en ny konfigurator där användaren själv kan bygga ihop en automationscell.
Konfiguratorn heter Automationsbyggaren och bygger på principen Bygg din egen automationslösning. Användaren kan välja på tjänster inom maskinbetjäning, visionsystem, kartongresning och robotservice. En nyhet är även att kunden kan välja att leasa sin automationslösning, istället för att köpa den. Efter att ha fyllt i alla uppgifter i konfiguratorn får användaren direkt fram en exempelmodell, en prislapp samt vad som ingår i leveransen.


– Kunden får inblick i vad som erbjuds, säger Mattias Hallin, projektledare för Automationsbyggaren på Elektroautomatik. Lösningen sammanställs dock alltid tillsammans med experter på Elektroautomatik.
– Detta är ett stort och viktigt steg för både oss och våra kunder, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik. Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och föddes under ett samarbete med Chalmers entreprenörsskola.Tidigt i projektet gjordes en noggrann undersökning av köp- och säljprocesserna där flera olika företag av olika storlekar och inriktningar kontaktades.
– Vi upptäckte ett stort behov av standardlösningar samt att redan i ett tidigt skede få se en visuell bild av lösningen, säger Jonas. Det är också viktigt att i samma fas få ett pris och en uppfattning om vad som ingår. Det är så vi har blivit vana att handla idag och det inger en viss trygghet i köpprocessen. Att köpa automation är ett stort steg och vi har all respekt för att man som köpare vill undersöka och jämföra både olika lösningar och olika leverantörer.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-08-31 08:10:10