Lazarus Industriförvaltning förvärvar AH Automation

ah Automaton har levererat komplexa system till kunder inom bl. a. livsmedels-, verkstads- och fordonsindustrin. Foto: Dagmar Zitkova ah Automaton har levererat komplexa system till kunder inom bl. a. livsmedels-, verkstads- och fordonsindustrin. Foto: Dagmar Zitkova

Ett konsortium lett av investeringsbolaget Lazarus Industriförvaltning har förvärvat AH Automation, med huvudkontor i Kungshamn, meddelar ah Automation i en kommuniké.
Bolaget har varit verksamt inom automationsområdet under 70 år och levererat komplexa system till kunder inom bland annat livsmedels-, verkstads- och fordonsindustrin.
–Det är med stor glädje vi idag kan konstatera att vi funnit en ny och finansiellt stark ägare till AH Automation, säger Erik Andersson, bolagets tidigare huvudägare och styrelseledamot.

Lazarus och deras medinvesterare har det kapital och den industriella erfarenhet som krävs för att ta över stafettpinnen efter oss, för att fortsätta utveckla ah Automation.
–I efterdyningarna till den pågående Coronakrisen tror vi att behovet av fortsatta effektiviseringar inom svensk tillverkningsindustri kommer accelerera. Vår bedömning är att rätt positionerade automationsbolag kommer ha synnerligen goda framtidsutsikter, säger Claes Jonson, partner på Lazarus Industriförvaltning och tillträdande ordförande för AH Automation.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-08-17 06:19:56