Applikationskit till cobotar minskar uppstartstiden

Thumbnail Robipak svets-kit från Universal Robots. Foto: UR Thumbnail Robipak svets-kit från Universal Robots. Foto: UR

Danska Universal Robots släpper 20 nya applikationskit till sina cobotar. För små och medelstora tillverkningsföretag är kollaborativa robotar en dröm som har gått i uppfyllelse, eftersom det är företag som är extra utsatta för brist på arbetskraft, ekonomiska svängningar och konkurrens. Möjligheten att installera cobotar utan stora investeringar i tid, kunskap och pengar har därför blivit avgörande för många.


Lyssnar på kunderna
–Vi har lyssnat på önskemålen från våra kunder om vad som skulle kunna göra implementeringen av cobotar ännu smidigare, säger Jim Lawton, chef för Product och Applications Management på Universal Robots.
Kollaborativa robotar från Universal Robots finns idag i mer än 42 000 produktionsmiljöer världen över. Små, lätta, flexibla robotarmar utan krav på säkerhetsavgränsningar tar hand om uppgifter som maskinbetjäning, skruvdragning, plock-och-placering, paketering och palletering, dosering, cnc och kvalitetskontroll.
I partnerskap
I partnerskap med en rad företag – allt från start-ups till världsledande industriföretag – stöttar Universal Robots utvecklingen av komponenter som gör installeringen ännu smidigare. På plattformen ur+ finns i dagsläget 240 tillbehör som är kompatibla med cobotarna och nästan varje vecka lanseras nya.
Som ett nästa steg har plattformen under våren utökats med tjugo så kallade applikationskit, som kan kombinera olika komponenter. Det reducerar både mängden tekniska beslut och antalet nödvändiga kontakter med externa parter. Riskerna och komplexiteten kring projekten minskar. Cobotarna kan snabbt sättas i drift, vilket reducerar kostnaderna för investeringen.
Universal Robots

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-06-03 08:07:15