Finska Arnon köper BO Park och etablerar sig i Sverige

Finska Arnon öppnar i Sverige.
–Vi tror på Sverige, den här etableringen känns naturlig, säger Harri Lamminen, CEO på Arnon.
– I tider då flera företag och branscher drar ner gör vi på Arnon tvärtom. Etableringen på den svenska marknaden sker genom köp och övertagande av det Stockholmsbaserade företaget BO Park som har specialiserat sig på området elektrisk automation och skräddarsydda automationssystem.


Partnerskap
– Vi har redan byggt upp grunden för en väl fungerande försäljningsorganisation och sökte efter ett företag med rätt kultur och bakgrund att landa i. Den här affären passar våra gemensamma önskemål och behov, säger Harri Lamminen.
Arnon grundades 1978 och arbetar inom oem i hela Norden. Verksamheten omfattar industriell el- och automationslösningar. Omsättningen för 2019 var 540 miljoner kronor och prognosen för 2020 är att omsätta ca 650 miljoner kronor. Arnons huvudkontor ligger i Tammerfors med filialer i Åbo, Vasa och Kauhava. Arnon har en egen fabrik i Polen. Arnon verkar redan i Sverige genom partnerskap med bland andra ABB, Climeon, Sandvik och Logevo. Tidigare ägaren av BO Park, Leif Thalberg, kommer att fortsätta som vd och vid sin sida kommer han att ha Jörgen Hedström som svensk försäljningsdirektör.
Övertagandet blev klart 31 mars 2020 och BO Park kommer att byta namn till Arnon AB.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-04-15 08:50:28