Lichron representerar Hanwhas cobotar i Sverige

 Foto: Lichron Foto: Lichron

Lichron ab har inlett ett samarbete med koreanska Hanwha Robotics och representerar därmed Hanwhas kollaborativa robotar på den svenska marknaden, rapporterar Lichron. I och med samarbetet med Hanwha tillhandahåller Lichron i Sverige distribution, implementering, teknisk support, service, utbildning, konsultation och applikationer för alla Hanwhas HCR-robotar.

Hanwhas robotar kan användas i många industrier bland annat fordons-, elektronik–, process– och medicinteknikindustrin.

Hanwha erbjuder en rad kollaborativa robotar i HCR-serien, vilket är en serie med kvalitetsrobotar med slimmad gjuten aluminiumkropp, den största (HCR-12) lyfter tolv kg och når 1300 mm. Den minsta lyfter tre kg på 630 mm:s räckvidd. Hanwharobotarna är enkla att installera och erbjuder en hantering med ett användarvänligt grafiskt gränssnitt.

Enligt Lichron är en Hanwharobot en mycket innovativ produkt anpassad för kontinuerlig drift under dygnets alla timmar under i stort sett hela året.Hanwha Robotics har fått en flygande start i Europa med sitt nyöppnade Europakontor i Frankfurt som tillhandahåller både support, reservdelar och lager för snabba leveranser. I Lichrons utställningshall i Skövde finns också ett flertal Hanwharobotar med tillbehör. Där finns möjlighet för kunder att studera robotarna och diskutera lösningar. Lichron har genom sitt tekniska gymnasium stora utbildningslokaler att tillgå för grundutbildning av Hanwharobotar.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-03-17 16:02:39