Honeywell visade en världsnyhet i utställningen på årets Automationsdagar i Göteborg

Honeywell i Manchester, Storbrittanien visade de helt nya Honeywell visad nya produkter på Automationsdagarna i Göteborg. Control Edge PLC och Control Edge PCD. Foto: Dagmar Zitkova Honeywell i Manchester, Storbrittanien visade de helt nya Honeywell visad nya produkter på Automationsdagarna i Göteborg. Control Edge PLC och Control Edge PCD. Foto: Dagmar Zitkova

En ny produkt inom Honeywells familj av styrsystem, Control Edge plc och Control Edge pcd lanserade Honeywell under itf:s Automationsdagar i Göteborg i början av februari. – R160 reducerar dramatiskt konfiguration, integration och supporttid samtidigt som risken minskar med de mest avancerade cybersecurity-funktionerna på marknaden, säger Björn Larsson på Honeywell i Sverige.Den senaste utgåvan av Control Edge plc ger en utmärkt teknisk flexibilitet och anslutningsmöjlighet till fler enheter med avancerade protokoll. Det stöder också LEAP (lean project-genomförande) och är den första plc som har fått ISASecure Level 2-certifiering.Till nyckelförbättringarna hör: Förbättrade EtherNet/IP-kapacitet, såsom native Device Level Ring (DLR) på CPU, eliminerar arvberoende av extern etap-enhet för att bilda DLR.

En konfigurationsfunktion för elektroniska datablad (EDS) i Control Edge Builder ger användare flexibilitet att kommunicera med Ethernet/IP-enheter och styrenheter med flera leverantörer. DNP3 Multi-master support för samtidig datakommunikation med flera scada-mästare. DNP3 är det optimala valet av kommunikation för enheter belägna i geografiskt avlägsna områden där det finns risk för kommunikationsförluster med fjärranslutna enheter, såsom rörledningar och brunnhuvuden. Enhanced Logic Manager Module (ELMM) på Control Edge PLC hjälper kunder att modernisera och migrera Logic Managers på TDC 3000, TPS eller Experion.TPS-system med en IEC 61131-3-baserad styrenhet.

MCS-DCS Interface Standardization (MDIS) biblioteksstöd som uppfyller MDIS OPC UA Companion Specification v1.2. Detta gör det möjligt för Control Edge PLC att hämta data från MDIS OPC UA-kompatibla servrar som används i undervattensapplikationer. Tillämpningar för PLC-tillämpningar är vatten och avloppsvatten, gruvdrift, metaller och mineraler, kraftproduktion, kemisk, mat och dryck, cement, glas, textilier, olja och gas, raffinering. Den används av konsulter, fabrikschefer, operationschef, kontroll- och instrumenteringsingenjörer, processingenjörer, designingenjörer, tekniker, inköpschefer.

Control Edge PCD

Honeywell Control Edge PCD är en av marknadens säkraste kompakta PLC med inbyggd ISA Level 4-säkerhet, vilket gör det till ett idealiskt val för applikationer inom National Critical Infrastructure. Tillverkad i Schweiz, med stöd för upp till 1024 I/O-poäng, i ett mycket litet fotavtryck. PCD stöder 61131-3 programmeringsspråk, öppna protokoll och har en kraftfull HTML5 webbredigerare. Denna 18 cm x 10 cm PLC är idealisk för applikationer som sträcker sig från infrastruktur/OEM-projekt, energiproduktion /distribution och fjärrvärme/kylning. Control Edge pcd kommer att finnas tillgänglig på den europeiska marknaden i april-2020.

 

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-03-05 10:08:22