Åkerströms har fått order från Husqvarna

Åkerströms, som ingår i Allgongruppen har erhållit en första order från Husqvarna Construction Products för radiostyrning av packningsmaskiner till ett ordervärde om 1,5 miljoner kronor, rapporterar Åkerströms. Ordern bedöms skapa goda förutsättningar för merförsäljning av ytterligare system. Åkerströms uppskattar ett totalt ordervärde under 2020 till minst 7 miljoner kronor. 

Åkerströms har tillsammans med Construction Tools EEOD, en del av Husqvarna i Bulgarien, under en längre utvecklingsprocess skapat en anpassad lösning som bygger på Åkerströms radiostyrningssystem Remotus. Med hjälp av radiostyrningen kan operatören med precision styra packningsmaskiner från ett betryggande avstånd utan vibrationer i operatörens händer och armar.

–Husqvarna aviserar att de ser ett stort intresse för deras nya maskin på marknaden, och vi är glada över att de ger oss fortsatt förtroende och erkännande som en prioriterad leverantör av kvalitetssäkrad, robust och pålitlig radiostyrning till deras maskiner, säger Anna Stiwne, vd, Åkerströms Björbo AB. 

Husqvarnas Construction Products levererar produkter till byggsektorn med en stor bredd av maskiner och verktyg för anläggningsarbete. Kunderna finns på hela den globala marknaden.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2020-02-26 09:03:50