Samarbetar kring ett maskinövervakningssystem

Det svenska företaget Intertechna inleder samarbete med SKF på den industriella marknaden i Sverige, rapporterar Intertechna. Idag levererar företaget systemlösningar för tillståndsbaserat underhåll som operatörsrondering, avancerade mätinstrument och trådlös maskinövervakning till den internationella marknaden. SKF levererar rullningslager, tätningar, smörjsystem och service till industri- och fordonsmarknaden över hela världen. Nu ska företagen samarbeta kring Intertechnas trådlösa maskin-övervakningssystem Bluevision för att kunna erbjuda drifttillgänglighet och kvalitet inom produktion till kunderna.

SKF:s ambition är att skapa mer kundvärde genom att teckna serviceavtal med det uttalade målet att uppfylla kundens affärsmål. 

Beslutsstöd

En viktig förutsättning för det är ett beslutsstöd inom området roterande applikationer. skf integrerar Intertechnas system för att utföra tillståndsövervakning, diagnostisering och rådgivning för de kunder som tecknar serviceavtal med SKF. Genom detta kan kunderna övervaka ett större antal utrustningar och ta nya steg i att utveckla driftsäkerhet och produktivitet. 

Många sensorer

– Samarbetet med Intertechna är positivt. Bolaget har redan ett stort antal installerade sensorer inom industrin där SKF kan koppla på efterfrågad kompetens inom diagnosticering av roterande maskiner, säger Alexander Ling, Försäljningschef Service på SKF Sverige. Vi får även möjlighet att erbjuda en större palett av lösningar till kundens hela anläggning. 

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-12-30 09:58:36