VD-skifte på Rittal Scandinavian

Fredrik Wåhlstrand, vd för Rittal Scandinavian och Eplan Software & Service AB. Foto: Rittal Fredrik Wåhlstrand, vd för Rittal Scandinavian och Eplan Software & Service AB. Foto: Rittal

Efter sju framgångsrika år på Eplan Software & Service har Fredrik Wåhlstrand, även fått uppdraget att axla ansvaret som VD för systerföretaget Rittal Scandinavian, rapporterar Rittal. Företaget planerar en offensiv satsning för ett samlat erbjudande riktat till industri, företag och offentlig verksamhet med fokus på digitalisering. 

Fredrik Wåhlstrand är 41 år och civilingenjör med inriktning på mekatronik från Chalmers i Göteborg. Han har erfarenhet från ledande företag i automationsbranschen som konstruktör, projektledare och försäljningschef. Sedan 2012 har han arbetat med mjukvaror. Först som vice vd och sedan 2013 som vd för Eplan Software & Service, ett företag verksamt inom konstruktionsmjukvara för elskåp och lågspänningsställverk.I den nya rollen blir Fredrik Wåhlstrand vd för de skandinaviska bolagen inom både Rittal och Eplan i Friedhelm Loh Group med totalt 157 anställda i Sverige, Danmark och Norge. 

– Min styrka är att definiera en tydlig strategi. Rittal utvecklas till ett Industri 4.0 företag som knyter samman processer. Utvecklingen är extremt spännande konstaterar Fredrik.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2019-07-08 08:08:15