Rittal bygger en ny digital fabrik

Utrustningen på Rittals smarta fabrik i Haiger blir mycket automatiserad och kommer att producera individuella produkter och aggregat med exceptionell effektivitet. Foto: Rittal Utrustningen på Rittals smarta fabrik i Haiger blir mycket automatiserad och kommer att producera individuella produkter och aggregat med exceptionell effektivitet. Foto: Rittal

Rittal förnyar sin egen produktion och bygger en smart fabrik i Haiger, rapporterar Rittal i en kommuniké. De nya fabrikerna med 24 000 kvadratmeter golvyta kommer snart att rymma mer än 100 högteknologiska maskiner. Tillsammans tillverkar de ca 9 000 AX  kompakta och  KX små kapslingar dagligen och bearbetar cirka 35 000 ton stål årligen. Rittals nya anläggning i Haiger utgår från principerna för Industri 4.0 och Rittal har gjort sin största enskilda investering, totalt nästan 2,5 miljader kronor, för att skapa vad de menar kommer att bli en av de mest avancerade anläggningarna. Här kommer företaget att tillverka kompakta och små kapslingar.

De högt automatiserade tillverkningsprocesserna kommer att samarbeta med ett närliggande distributionscenter. På detta sätt kommer man att skapa ”sömlös orderuppföljning”, för att snabbt kunna leverera sina standardprodukter och tillbehör. Rittal är en stor global leverantör av lösningar för kapslingar, kraftdistribution, klimatkontroll och it-infrastruktur samt motsvarande mjukvara och tjänster. 

– Den nya anläggningen ska vara helt anpassad till högpresterande Industry 4.0-principer, säger professor Friedhelm Loh, ägare och koncernchef för Friedhelm Loh Group. Rittal ingår i den tyska koncernen Friedhelm Loh Group som är världsledande inom apparatskåpssystem för industriautomation och fysisk IT-säkerhet. På Rittal i skandinavien hanterar 120 medarbetare 5000 artiklar och 6000 kunder. I Sverige har Rittal huvudkontor i Ängelholm samt kontor i Stockholm och Göteborg. Omsättningen 2017 uppgick till drygt 580 miljoner svenska kronor.

Läs mer om:
Dagmar Zitkova E-mail:dagmar.zitkova@vtf.se
Publicerad 2019-04-16 08:51:15