L

Ny standardreflektor för 3D-lasertracker

Mätföretaget Hexagon Manufacturing Intelligence lanserar en ny variant av en standardreflektor för 3D-lasertracker, Super cateye reflector. Det är en lasertracker-reflektor med en extra vid acceptansvinkel, utformad för tydliga förbättringar i produktivitet utan höga kostnader, uppger företaget. Detta nya förhållningssätt till reflektorer kan användas för att minimera investeringar i dyr extrautrustning samtidigt som det gör nuvarande mätningsarbeten mer effektiva.


Den fungerar på ett avstånd av upp till 18 meter och har en acceptansvinkel på 75 grader från vertikalen runt ett 360-graders synfält – jämfört med en vanlig lasertracker-reflektor som har en acceptansvinkel på endast 30 grader från vertikalen.
På detta sätt minskar tidskrävande platsbyten och manuell hantering. Man slipper att installera flera trackers eller reflektorer, eller aktiva reflektorer som kräver komplex kringutrustning som separat elförsörjning. Denna nya reflektor kräver inga stora investeringskostnader.
Super cateye reflector är kompatibel med Hexagons avancerade lasertracker-system, Leica absolute tracker AT960 och AT93.
Hexagon

Automation E-mail:
Publicerad 2018-11-28 07:55:58

Aktuellt nummer