L

Andreas Lapp växer inom automation och köper två europeiska bolag

Andreas Lapp, VDför Lapp LA Emea. Foton: Miltronics Andreas Lapp, VDför Lapp LA Emea. Foton: Miltronics

Miltronics ägare, Andreas Lapp, köper företag inom automation och maskinkablage, rapporterar Miltronic i en kommuniké.
Det ena är företaget sks Automaatio som tillverkar elektriska komponenter och ligger i Vantaa i Finland, det andra är sks Connecto som ligger i Hyvinge i Finland och tillverkar kablage för maskinbyggare och elektroniktillverkare. Företaget har även produktion i Grudziądz, Polen.

Omsättningen för de förvärvade företagen är 407 miljoner kronor och antalet medarbetare är 280.
Kablage för maskiner
– Förvären stärker vår ställning inom kablagetillverkning och vår marknadsposition i norra och östra Europa, säger Andreas Lapp, vd för Lapp la Emea.
– sks Group bestod ursprungligen av åtta företag, grundades redan 1924 och är ett framgångsrikt familjeägt företag representerat av Heimo J. Aho.
– Automation och förädling av produkter i form av kablagetillverkning är viktiga delar i vår strategi inför 2020, säger Matthias Lapp.
Övertagandet har godkänts av de berörda tillsynsmyndigheterna.
Miltronic marknadsför ett brett sortiment av kabel, specialkabel, kabeltillbehör, elkomponenter, kaps-lingar och automationsprodukter med hög teknisk kompetens och erbjuder kvalificerad rådgivning inom området. Företaget startades 1965, är idag ett helägt dotterbolag till Lapp och fungerar som försäljningsbolag på den svenska och danska marknaden.

Automation E-mail:
Publicerad 2018-03-13 08:04:43

Aktuellt nummer