Kuka investerar i ny plattform för IIot

En idébild från Kuka visar hur Connyun i framtiden kan digitalisera fabriker från verkstadsgolvet till molnet med snabba, smarta interface, som tillåter infrastrukturen i produktionen att låta sig integreras fullt ut. Systemet är moduluppbyggt och skalbart med inbyggd säkerhet i alla led. Foto: Kuka En idébild från Kuka visar hur Connyun i framtiden kan digitalisera fabriker från verkstadsgolvet till molnet med snabba, smarta interface, som tillåter infrastrukturen i produktionen att låta sig integreras fullt ut. Systemet är moduluppbyggt och skalbart med inbyggd säkerhet i alla led. Foto: Kuka

Den tyska robotleverantören KUKA har investerat i företaget Device Insight i München, rapporterar Kuka i en kommuniké.
Syftet är att förstärka sitt utbud på området IIoT (Industrial Internet of Things). Detta i Kukas nystartade dotterbolag Connyun.
– Med ökad kompetens inom artificiell intelligens, big data, plattformar för IoT och molntjänster kan Connyun hjälpa kunderna att skapa smartare fabriker, säger Joacim Lorentsson, säljansvarig Kuka Nordic.


Maskiner i nätverk
– Device Insight får via Kuka tillgång till ett globalt nätverk av industrikunder och stor kunskap om automatisering.
– Device Insight å sin sida har kompetens när det gäller plattformar för iot i automatiserade industrimiljöer, samt är specialister på teknikområdet kring hur maskiner kopplas samman i nätverk.
– Kombinationen av våra två styrkor innebär att vi sammanfogar iot med smarta fabriker. Nu kan vi hjälpa kunderna att digitalisera sin produktion på ett effektivare sätt.
Digitala flöden
– Framför allt förstärker vi på mjukvarusidan. Nu har vi alla verktyg som behövs för att göra fullständiga digitala flöden i fabriker. Vi kombinerar plattformar för IIoT med robotar samt Kukas mobila plattformar, säger Joacim Lorentsson.
Device Insight har utvecklat och arbetat med iot sedan 2003 och har idag nästan en miljon uppkopplade utrustningar samt cirka hundra experter på området ute på marknaden. Det nya samarbetet företagen emellan ökar deras möjligheter till fler stora affärer samt till att växa internationellt.

Läs mer om:
Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2018-02-27 07:25:30