L

Gratis kurser i robotprogrammering

Danska Universal Robots erbjuder gratis kurser i robotprogrammering.
Utbildningen sker på företagets e-learning plattform Universal Robots Academy. Man lär ut grundläggande kunskaper och principerna bakom samarbetande robotar (cobotar). Grundkursen lär ut att lägga till gripdon, in- och utgångar, skapa grundprogram samt ställa in verktyg och säkerhetszoner. Modulerna finns på engelska, spanska, tyska, franska och kinesiska.


Förutom dessa grundkurser presenterar Universal Robots Academy tre nya, mer avancerade moduler som lär ut att skapa och arbeta med koordinatsystem, variabler och villkorssatser samt hur man använder robotens guide för att skapa ett packningsprogram.
–Vi vill öka robotkunskaperna bland användarna, inte enbart hjälpa till med att optimera produktionen, säger Esben Østergaard, medgrundare och teknisk direktör för Universal Robots och Stefan Stubgaard, chef för Global Competence Center på Universal Robots.
– Små och medelstora tillverkningsföretag, som tyckte att robotar har varit dyra och svåra att använda, börjar nu upptäcka våra utbildningar. Modulerna har fått en positiv respons.
– Genom att logga in på Universal Robots Academy kan intresserade prova och se hur enkelt det är att göra inställningar. De får också en överblick över vilka produktionsuppgifter som kan utföras av cobotar, säger Stefan Stubgaard.
– Vi behöver inte skicka anställda på en grundkurs. Vi väljer lämpliga kursmoduler för dem enligt deras färdigheter och hur mycket de jobbar med robotar, förklarar en av användarna, Tim Hossler, reglertekniker på Whirlpool i Ohio, USA.
Franz Smidek

Dagmar Zitkova E-mail:
Publicerad 2018-01-30 07:30:03

Aktuellt nummer