L

Robust panel-PC i miniformat

Foto: icop e små paneldatorerna har en bildskärm på 4,3 tum. Foto: icop e små paneldatorerna har en bildskärm på 4,3 tum.

Det taiwanesiska företaget Icop har tagit fram en liten panel-PC med 4,3-tumsskärm som komplement till företagets större paneldatorer. Datorn, som heter hmi-043t, kan arbeta i temperaturer mellan –20 och +60 °C. Fronten med pekskärm håller täthetsklass IP 65. De små datorerna är utrustade med ett flertal kommunikationsgränssnitt: USB, Can, Ethernet samt plats för SD-kort. De kan också utrustas med IO-anslutningar enligt kundens specifikationer. Icop:s nya paneldator finns för ett flertal operativsystem: Linux, Windows ce, Dos och rtos.


HMI-043t finns i två versioner med olika spänningsmatning. Den ena varianten är byggd för spänningsmatning över Ethernet, ”Power over Ethernet”, ofta förkortat poe. Den andra har mer traditionell  strömförsörjning med separat matningsspänning mellan 7 och 24 V.
Paneldatorerna kan levereras i en metallkapsling med måtten 116×94×34 mm. Den finns också i en ”öppen” konstruktion som är avsedd att monteras i kundens egna produkter.

Publicerad 2016-02-18 09:10:00