L

SKF får order på underhållstjänster till offshoreindustri

Foto: Floatel International Floatel Internationals serviceanläggningar är byggda för tuffa väderförhållanden till havs. De opererar fyra plattformar i Nordsjön, Mexikanska Gulfen, Australien och Brasilien. Foto: Floatel International Floatel Internationals serviceanläggningar är byggda för tuffa väderförhållanden till havs. De opererar fyra plattformar i Nordsjön, Mexikanska Gulfen, Australien och Brasilien.

SKF sluter ett strategiskt viktigt globalt serviceavtal med Floatel International, skriver skf i en kommuniké. Enligt avtalet kommer skf att leverera tjänster för tillståndsbaserat underhåll till företagets flytande logi- och serviceplattformar för underhållspersonal inom offshoreindustrin.


Serviceintervallen
Floatel International vill öka serviceintervallen av styrpropellrarna (thruster) som används för att hålla plattformen i position, kallad dynamisk positionering. Genom att förlänga underhållsintervallet från fem till sju år höjer man flexibiliteten och minskar kostnaderna. Genom att använda ett tillståndsbaserat system kan kostnaderna för att demontera styrpropellrarna sänkas under plattformens livslängd.
SKF kommer att utrusta varje thruster på plattformen med systemet SKF Multilog imx-m, ett avancerat online system för övervakning av komplex roterande utrustning.
Godkänd metod
Eftersom kunden kommer att sköta underhållet med hjälp av utrustning och metoder som godkänts av klassningssällskapen dnv och abs, blir en förlängning av serviceintervallet möjligt, uppger Anders Welin på SKF Business Engineering i en kommentar det nya avtalet.
–Systemet kommunicerar med plattformens interna kontrollsystem (dcs) för att tidigt signalera om vibrationer och temperaturer överstiger fastställda kontrollnivåer. Alla data lagras och analyseras på månadsbasis av SKF via mjukvaran SKF Aptitude Observer.

Publicerad 2015-07-01 08:06:09