L

EBM-papst vill öka forskningen inom området elektromagnetiska motorer

Foto: ebm-papst Det behövs mer forskning om fläktar och motorer, anser ebm-papst. Därför satsar de nu cirka 32 miljoner kronor på byggnader och utrustning samt professorer och föreläsare. Foto: ebm-papst Det behövs mer forskning om fläktar och motorer, anser ebm-papst. Därför satsar de nu cirka 32 miljoner kronor på byggnader och utrustning samt professorer och föreläsare.

Tillverkaren av fläktar och elmotorer ebm-papst, vill  öka forskningsarbetet inom området elektromagnetiska motorer.
Därför ska de nu starta ett eget forskningsinstitut på Heilbronn Universitetets campus i Künzelsau, rapporterar ebm-papst i en kommuniké. Omkring 32 miljoner kronor ska satsas på lokaler, laboratorier, utrustning samt professorer och föreläsare.


– Forskning kring elektromagnetism är av stor betydelse inte bara för oss själva utan även för många andra företag i området som arbetar med att göra produkter, som fläktar och elmotorer, mer och mer effektiva, säger Rainer Hundsdörfer, koncernchef på ebm-papst. ebm-papst utvecklar och tillverkar motorer, smart elektronik och aerodynamik. Företagets grundare, Gerhard Sturm, har redan tidigare finansierat tre professurer inom området vid universitetet, poängterar ebm-papst i sin kommuniké.

Publicerad 2015-01-05 09:14:02