L

Tre vinnare av Swedish Embeded Award i var sin kategori

Foto: Dagmar Zitkova Robert Olander på Trimble visar det vinnande bidraget  v10 Imaging Rover. Kamerasystemet är baserat på 12 synkroniserade och kalibrerade 5 M-pixelkameror. Foto: Dagmar Zitkova Robert Olander på Trimble visar det vinnande bidraget v10 Imaging Rover. Kamerasystemet är baserat på 12 synkroniserade och kalibrerade 5 M-pixelkameror.

Företaget Trimble vann årets Swedish Embedded Award  i kategori "Micro/Nano", med bidraget v10 Imaging Rover. Det är ett integrerat kamerasystem som kan ta 360-graders panoramabilder för dokumentation och mätning i bilderna. En bild ger tillräcklig information för att skapa en noggrann 3d-modell eller i efterhand mäta upp punkter som tidigare hade krävt ett nytt besök och flera nya bilder.


I kategorin "Företag",  vann Kontigo Care tillsammans med sin utvecklingspartner Prevas för bidraget Triple A. Det är ett digitalt hjälpmedel som hjälper alkoholister att fullfölja vårdplanen genom att kontinuerligt och automatiskt sända information till vårdgivaren om vårdtagarens framsteg och avvikelser.
Årets student blev Oscar Edvardsson från Chalmers Tekniska Högskola som  vann kategori "Student", med sitt bidrag Mätutrustning vid ventilering av nyfödda. Systemet består av en mätmodul som monteras i en engångsmask (hindrar smittspridning). Modulen beräknar luftflödet utifrån det uppmätta trycket och skickar de viktiga kliniska parametrarna till en basstation för hantering.
Vinnarna korades i anslutning till komponentbranschens stora mässa och event Embedded Conference Scandinavia som hölls på Kistamässan 4-5 november.

Publicerad 2014-11-19 07:21:27