L

Ny trådlös plattform för sjukhus

foto: Ascom Wireless Solutions Cirka 1 500 av medarbetarna på Skaraborgs Sjukhus kommer att använda sig av Ascom d62, en handenhet för samtal, meddelanden och larm som är anpassad för vårdens hårda krav på säkerhetstänkande och arbetsmiljö. foto: Ascom Wireless Solutions Cirka 1 500 av medarbetarna på Skaraborgs Sjukhus kommer att använda sig av Ascom d62, en handenhet för samtal, meddelanden och larm som är anpassad för vårdens hårda krav på säkerhetstänkande och arbetsmiljö.

Skaraborgs Sjukhus ska effektivisera sina vårdprocesser med hjälp av trådlös teknik, rapporterar företaget Ascom Wireless Solutions i en kommuniké.
I Västra Götaland finns 18 sjukhus, med Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg som den största vårdverksamheten i regionen. Sedan tidigare används Ascoms lösningar på Sahlgrenska. Nu har även Skaraborgs Sjukhus i Skövde investerat i framtidssäker trådlös kommunikationsteknik som är specialanpassad för behov och krav inom vården.


Specialistmottagningar
Kärnsjukhuset i Skövde, kss, är den största enheten inom Skaraborgs Sjukhus som även består av sjukhusen i Falköping, Lidköping och Mariestad. kss har en lång rad specialistmottagningar och där bedrivs även forskning inom de flera specialiteter. Cirka 1 500 av medarbetarna kommer att använda sig av Ascom d62, en ip-dect-handenhet för samtal, meddelanden och larm.
Sjukhusets nya kommunikationslösning och systemet är i full drift sedan maj 2014. Ascom är underleverantör till tdc som har haft huvudansvaret för projekteringen.
– Ascom d62 och dess funktioner skapar mervärde eftersom de  erbjuder en telefon som kan integreras med olika verksamhetssystem. Det ökar personalens effektivitet och ger högre patientsäkerhet, säger Daniel M Andersson, Ascoms kundansvarige för sjukhus i den västra regionen.


Säkerhet
Ascom d62 är framtagen för den specifika miljön på sjukhus. Det ställs hårda krav både på säkerhet och på fysisk arbetsmiljö.
–Med det nya systemet är det möjligt att integrera lösningen med exempelvis system för radiologi och laboratorium vilket kan ge läkarna snabba provsvar och information om röntgensvar var de än befinner sig på sjukhuset, säger Daniel M Andersson.
–Att ha tal, larm och meddelanden i en och samma enhet gör vårdarbetet enklare och det finns även en rad samordningsfördelar.

Publicerad 2014-06-10 09:20:16