Linjärmoduler som tål svetsloppor

Foto: Bosch Rexroth Linjärmodulen CKK Resist är silikonfri vilket är ett krav i bilindustrin. Foto: Bosch Rexroth Linjärmodulen CKK Resist är silikonfri vilket är ett krav i bilindustrin.

Svetsning brukar utgöra ett problem för linjärmoduler i industrin. Dels innehåller svetsröken ett fint damm, dels är svetslopporna far iväg från svetningen väldigt varma. När smutsen och stänket tränger in i oskyddade enheter leder detta till ökat slitage. En lösning är att kapsla modulerna, något som dock gör dem dyrare och dessutom svårare att underhålla. Bosch Rexroths nya kulskruvsdrivna linjärmodul CKK Resist är tålig mot både svetsloppor och spånor. Ett extra hölje med en tandad tätningsprofil i kombination med en anpassad bordsdel förhindrar svetsstänk och smuts att komma in i modulens inre.

Tätningsprofilen är utbytbar och består av material som har en korttidsstabilitet för temperaturer upp till +300° C. Tätningsprofilerna är silikonfria i enlighet med pwis för färgtålighet, ett krav i bilindustrin. Linjärmodulen CKK Resist fungerar med system för central smörjanslutning. Enheterna görs i storlekarna 110, 145 och 200. Modulerna konfigureras som med onlineverktyg. Centreringsringar på både bordsdelen och modulens undersida gör att inga större justeringar behövs vid montering.

Bosch Rexroth

Publicerad 2017-11-30 13:03:57

Automationsjobb

Inga händelser