L

Produktionsutrustning för 125 miljoner till Brasilien

 

Alfa Laval har nyligen fått en livsmedelsorder, värd 125 miljoner kronor, rapporterar Alfa Laval i en kommunike. Företaget ska levera en processlösning till ett sojabönoljeraffinaderi i Brasilien. Ordern bokades sent i juni inom affärsenheten Food Systems i Food & Water-divisionen och leverans beräknas ske under 2018.


Alfa Lavals processlösning består av olika typer av utrustning, bland annat höghastighetsseparatorer och värmeväxlare, som kommer att installeras i en anläggning där sojabönor raffineras till matolja.                                       Service                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Ordern inkluderar även ett serviceavtal.
– Det är en stor order från ett av de största jordbrukskooperativen i Latinamerika. Vår teknik är driftsäker och effektiv och uppfyller de höga krav som kunden ställer, säger Nish Patel, chef för Food & Water-divisionen på Alfa Laval.
Kompetenscenter
Alfa Laval kommer dessutom att etablera ett Food & Water kompetenscenter i Søborg (Danmark) som kommer att fokusera på forskning och utveckling samt projektingenjörsverksamhet, uppger Alfa Laval.

Dagmar Zitkova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Publicerad Tuesday, 05 September 2017 11:42

Basic information about Automation Magazine

Sök i nyheter