L

Kontaktdon för svåra förhållanden

Ilmes svenska VD Niklas Sparrenbom visade det tåliga kontaktdonet E-Xtreme på Industrimässan i Malmö.
Toto: Dag Toijer

Kontaktdonstillverkaren Ilme har tagit fram en kapsling för mångpoliga kontaktdon som tål mycket svåra förhållanden. Det kan användas på fartyg och i vindkraftverk till havs där det utsätts för saltvatten, på tåg och andra fordon, liksom till fasta installationer i exempelvis vägtunnlar, där de utsätts för vägsalt, stenskott och sandslitage.

Donet som heter E-Xtreme kan användas för ett flertal olika ledningar, både kraftöverföring, signalkablar och pneumatik. Kapslingen är motståndståndskraftig mot kemikalier, den tål temperaturer från –60 till +180 °C, motstår sandblästring och är slagtåligt. Den klarar dessutom 3 000 timmars saltsprejtest enligt Iso 9227 Ed. 2.0. Enheterna är också motståndskraftiga mot uv-strålning.
Kontaktdonet E-Xtreme är tillverkat av behandlad och lackad aluminium för att skydda det mot korrosion även i salthaltiga miljöer. Donen finns att få i flera kapslingsklasser från ip 65 upp till ip 69 och ip 69k.Kapslingarna tillsammans med packningar tillverkade av Viton alternativt lt motstår kemikalier som rengöringsmedel, köldmedier, mineraloljor och syntetiska oljor samt glykol.

Ilme

Dag Toijer This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Publicerad Friday, 25 August 2017 09:05

Basic information about Automation Magazine

Sök i nyheter