L

Rockwell Automation har tagit fram en brandvägg som skyddar system på fabriksgolvet mot cyberhot. Den är resultatet av det samarbete mellan Rockwell Automation och kommunikationsföretaget Cisco som tillkännagavs förra året.

Den nya enheten som heter Allen-Bradley Stratix 5950, bildar en säkerhetsgräns mellan olika zoner i fabriken men kan också skydda en fristående maskin eller produktionslinje.
Förutom brandväggen är enheten utrustad med en teknik kallad deep-packet-inspection, DPI, som medger inspektion av meddelanden enligt Common Industrial Protocol, CIP, och andra industriprotokoll. På så vis kan Stratix 5950 förhindra potentiellt farliga uppdateringar och programhämtningar. Utrustningen kan kombineras med en prenumerationslicens. Liksom med PC-baserade antivirustjänster får prenumeranterna varning om på-
gående hot och uppdateringar som skyddar mot de senast kända säkerhetshoten.Stratix 5950 har fyra 1 gigabits Ethernet-portar. Det går att välja med anslutningar för koppar och fiber eller enbart koppar. Utrustningen håller täthetsklass IP  30 och tål elstötar, transienter och buller. Den kan arbeta i temperaturer från –40 upp till +60 °C.
Rockwell Automation

Basic information about Automation Magazine

Aktuellt nummer