L

ABB skapar tillsammans med Microsoft ett moln för industrin

ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer på väg upp i molnet.
Foto: Dagmar Zitkova

ABB och Microsoft har nyligen presenterat ett strategiskt samarbete, rapporterar ABB i en kommuniké. ABB:s industrikunder kommer att erbjudas molnlösningen Microsoft Azure.
– Genom att välja molntjänsten Microsoft  Azure som integrerad anslutningsplattform får industriföretagen  tillgång till en molnstruktur i storföretagsklass som dessutom kontinuerligt utvecklas tackvare investeringar i miljardbelopp, sade Satya Nadella, vd på Microsoft i en kommentar till samarbetet med ABB.
– Detta kommer att ge unika affärsfördelar till våra kunder inom områdena energi, industri, transport och infrastruktur, kommenterade Ulrich Spiesshofer, ABB:s koncernchef, avtalet med Microsoft.
– ABB har drygt 70 miljoner uppkopplade enheter ute på marknaden och mer än 70 000 digitala styrsystem. Nästa steg är att utveckla en av världens största molnplattformar för industrin.


ABB:s nya integrerade plattform, ABB Ability, som lanseras samtidigt, kommer att vara en viktig faktor för att skapa ett stort, öppet, digitalt industriellt ekosystem för ABB:s kunder, partners, leverantörer och systemutvecklare. I och med att abb standardiserar sin plattform på molnet Azure kommer kunderna att kunna utnyttja Azures tjänster som Azure IoT Suite och Cortana Intelligence Suite, skriver ABB.

Dagmar Zitkova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Publicerad Tuesday, 22 November 2016 08:01

Basic information about Automation Magazine

Sök i nyheter