L

Automation Summit för första gången på mässorna i Göteborg

Amanda Nilsson och Hanna Lindkvist från Högskolan i Skövde vann årets upplaga av Automation Student med sitt examensarbete om produktionspersonalen i framtidens smarta fabrik. De tog emot utmärklsen på mässan i Göteborg.
Foto: Automation Region

I år genomfördes konferensen Automation Summit för första gången i anslutning till Scamautomatic- och Processteknikmässan i Göteborg.
– Vi är mycket nöjda med responsen, sade en glad Mikael Klintberg från Automation Region efter att konferensen avslutats under mässans första dag.
– Många av våra medlemsföretag ställer ut på mässan. Och de uppskattar att vi har gjort en tydlig återkoppling till digitaliseringen med hjälp ett antal konkreta praktikfall. Framför allt till företag som finns på plats på mässgolvet. Vi vill lyfta fram bra exempel, saker som händer i Sverige, sade processledaren Mikael Klintberg.


Kontrakt har nu skrivits mellan Svenska Mässan och Automation Region om att konferensen, som tidigare enbart hållits i Västerås, ska gå i Göteborg vartannat år, i samband med Scanautomatic och Processteknik.
Den smarta fabriken
Automation Region delade även ut priset för bästa examensarbete, Automation Student. Utmärkelsen har delats ut sedan 2010 av Automation Region i samarbete med branschorganisationen Svensk Automation och Scanautomatic- och Processteknikmässan.
Hanna Lindkvist och Amanda Nilsson från Högskolan i Skövde vann årets pris med sitt examensarbete om produktionspersonalen i framtidens smarta fabrik.
De har på uppdrag av Volvo Cars i Skövde undersökt hur produktionspersonalens roll kommer att se ut i framtiden, när företaget har börjat införa all den teknik som gör fabriken smart. Deras  projekt kartlägger även den nuvarande fabrikens status i förhållande till begreppet "smart fabrik". Studenterna tittade även på vad som krävs för att uppnå de framtida målen.
Tävlingens jury var imponerad av att studenterna har presenterat ”en imponerande ansats, en ambitiös datainsamling och en genomgripande analys som utmanar uppdragsgivarens egna slutsatser. Med utgångspunkt i automationens viktigaste resurs, människan, utforskar arbetet framtidens hållbara och automatiserade produktionsmiljö och konkretiserar den smarta fabriken,” skriver juryn i motiveringen.

Dagmar Zitkova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Publicerad Monday, 17 October 2016 15:59

Basic information about Automation Magazine

Sök i nyheter