L

Hexagon köper Forming Technology och Aicon 3D

Aicon 3D Systems tillverkar optiska och portabla beröringsfria 3d-mätsystem för tillverkningsindustrin.
Foto: Hexagon

Hexagon meddelar att de har förvärvat det kanadensiska företaget Forming Technology (FTI) som levererar programvarulösningar för tillverkning. Programmen minskar utvecklingstiden och materialkostnaderna för plåtkomponenter. Lösningarna används för exempelvis plåtdesign, simulering, utförbarhet och kostnadsberäkning. Kunderna tillverkar utrustning för bil-, flyg-, elektronik- och apparatindustrin.


Häxagon har även förvärvat Aicon 3D Systems som tillverkar optiska och portabla beröringsfria 3D-mätsystem för tillverkningsindustrin. Aicon har sitt säte i tyska Braunschweig och fler än 140 anställda världen över. Aicon har dotterbolag i Kina, Korea, Japan och usa. Sedan starten år 1990 har Aicon levererat mättekniska tjänster till kända biltillverkare och företag inom flyg- och varvsindustrin, förnybar energi och maskinindustrin.
Teknikportföljen omfattar portabla koordinatmätmaskiner för universell användning och specialiserade optiska 3d-mätsystem som möjliggör effektiv övervakning med hög precision, kvalitetssäkring och kontroll under produktionen.

Dagmar Zitkova This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Publicerad Thursday, 28 April 2016 11:04

Basic information about Automation Magazine

Sök i nyheter