Full fart på produktionen hos KB Components

KB Components i Örkelljunga har installerat en ny tvåarmad robot för repetitiva arbetsuppgifter, rapporterar KB Components i en kommuniké. Enheten i Örkelljunga är en supermodern produktionsanläggning för formsprutade plastkomponenter och man har lång erfarenhet av avancerad robotteknik som en del i produktionsprocessen. Den nya roboten, en cobot, är utformad för att arbeta med små detaljer sida vid sida med sin mänskliga kollega utan galler och grindar.


–Tack vare sina mänskliga rörelser så känns det helt naturligt att vara dennes kollega, säger Pernilla Knutsson som dagligen arbetar med coboten.
Expanderar
KB Components har ingått ett avtal med CTPark om att uppföra en ny fabrik om 16.000 kvadratmeter i Zilina, Slovakien för att kunna expandera i centrala Europa. Anläggningen uppförs i närheten av KIA Automotive’s produktionsanläggning och kommer att betjäna kunder inom medicinteknik, belysning, generell industri och fordonsindustri med formsprutning av plastkomponenter, extrudering av profiler, renrums produktion och montering. Den nya enheten blir klar under 2021.

Automation E-mail:automation@vtf.se
Publicerad 2021-06-10 08:05:05

Basic information about Automation Magazine